Начало Blog Уиски брошура

Уиски брошура

от admin

Тъсите брошура за уиски?

Изчерпателен азбучен списък на марките уиски, включително единични малцове, смесени уискита!

Уискито е вид дестилирана алкохолна напитка, произведена от ферментирала зърнена каша . Различни зърна се използват за различни сортове, включително ечемик , царевица , ръж и пшеница . Уискито обикновено отлежава в дървени бъчви , които често са стари бъчви от шери или могат също да бъдат направени от овъглен бял дъб . Уискито е строго регулирана спиртна напитка в световен мащаб с много класове и видове. Типичните обединяващи характеристики на различните класове и видове са ферментацията на зърна, дестилацията и отлежаването в дървени бъчви.

Какви са различните видове уиски?


В различните страни се произвеждат различни видове уиски; всъщност някои могат законно да бъдат направени само в определена държава. В САЩ уискитата включват бърбън (най-малко 51% царевица), ръж (най-малко 51% ръж) и сингъл малц (ечемик). Едномалцовият скоч се произвежда в Шотландия от каша от 100% малцов ечемик. Single pot still се произвежда в Ирландия от каша от малцов и немалц ечемик. Други страни обикновено (но не изключително) правят уиски (или уиски) от малцов ечемик, като Япония и Индия.

Произход

Най-ранните съобщения за дестилиран алкохол идват от тринадесети век в Италия, където дестилират алкохол от вино, за да създадат лечебни тоници. Дестилационните практики се разпространяват в цяла Европа. До края на петнадесети век страни като Ирландия и Шотландия дестилират aqua vitae (буквално „вода на живота“, оригиналният термин за дестилирана спиртна напитка) за медицински цели и пиене за развлечение.

Видео уиски

Има много различни видове уиски , които обикновено се различават по мястото на произход, видовете зърно, процеса на смесване или процеса на стареене:

Уиски от Тенеси: Подвид на уискито Бърбън, Тенеси се филтрира през въглен от захарен кленов, преди да отлежава. Този метод на филтриране е процесът на окръг Линкълн и именно той придава на уискито в Тенеси собствен уникален вкус.

Бърбън уиски: Бърбън е американско уиски, често (макар и не изключително) произвеждано в Кентъки, което съдържа най-малко 51 процента царевица в кашата или зърнената смес. Бърбънът трябва да отлежава в новообгорени дъбови бъчви, ако се произвежда в Съединените щати, което осигурява типичен профил на орехов вкус и мека, карамелизирана сладост.

Ръжено уиски: Ръж уиски, съдържащо най-малко 51 процента ръж в кашата. Подобно на бърбъна, ръжта трябва да отлежава в току-що овъглени дъбови бъчви, ако се произвежда в Съединените щати. Като цяло ръжта е с по-леко тяло от много други уискита; можете да го разпознаете по изтръпващата му пикантност.

Едномалцово уиски : Едномалцовото уиски идва от една дестилерия и съдържа само един вид малцово зърно. Едномалцова бутилка уиски може да включва уиски от няколко различни бъчви, освен ако не е уиски с едно бъчви.

Шотландско уиски: Шотландското уиски трябва да бъде дестилирано, отлежало и бутилирано в Шотландия. Шотландското законодателство задължава скоча да отлежава в дъбови бъчви за минимум три години. Производителите на шотландско малцово уиски традиционно работят в пет специфични шотландски региона: Highlands, Lowlands, Campbeltown, Islay и Speyside.

Ирландско уиски: Спиртът трябва да бъде произведен от малц, зърнени култури и ечемик и дестилиран, отлежал и бутилиран в Ирландия, за да се квалифицира като ирландско уиски. Ирландското уиски трябва да отлежава в дървени бъчви минимум три години. По-заглушеният малцов характер на ирландското уиски блести най-много, когато спиртното отлежава в по-малко конвенционални съдове като бъчви от шери или бъчви с ром.

Канадско уиски Канадското уиски трябва да бъде произведено и отлежало в Канада, да има минимум 40 процента ABV и да отлежава най-малко три години в дървени бъчви не по-големи от 700 литра. Канадското уиски може също да съдържа карамел и други аромати или добавки, което води до различни вкусове между марките.

Смесено уиски: Смесеното уиски е смес от различни уискита, потенциално произведени от различни дестилерии.

Японско уиски: Уискито се бутилира в Япония, но не е задължително да е дестилирано или отлежало там. Някои японски уиски се сравняват незабавно с шотландското уиски, докато други производители непрекъснато се развиват, впрягайки уникалните качества на местния японски дъб.

Този уеб сайт използва „бисквитки“. Продължавайки да разглеждате, Вие приемате тяхното използване. Продължи